Drome ezel

Wandelen in het Toscane van Frankrijk


Wie zon, natuur en heuvels zoekt, kan prachtig wandelen in de Drome. Het gebied is heel afwisselend, goed bereikbaar, een beetje toeristisch in de zomervakantie, maar gemakkelijk te belopen en adembenemend mooi.

Pascaline verhuurt al meer dan 20 jaar haar ezels aan gezinnen (maar ook groepen of tweetallen) die de schoonheid van het landschap aan het lijf willen ervaren. Samen met je ezelmaatje lopen jullie door bos, langs heuvels en weiden, met prachtige vergezichten. De ezelboerderij van Pascaline biedt al uitzicht over een mooie vallei, dus aankomen bij de ezel en er een nachtje verblijven is gelijk genieten en een goed begin van je vakantie en van de ezeltocht. Pascaline bereidt voor jullie een lekker diner…..


  Drome: le Poet Celard
Info Drome

Drome toerisme: Drometourisme.com

Wandelen in de drome: www.drometourisme>>

 

RESERVEER DEZE EZELTOCHT

Pascaline en haar echtgenoot Alain bieden meerdaagse ezeltochten aan. Ezeltjetrekje koos de vierdaagse tocht uit voor dit arrangement, maar jullie kunnen natuurlijk ook drie of vijf dagen of een week op ezeltrektocht. Dat verandert uiteraard wel de prijzen.

Zwaarte gemiddeld: Je hoeft niet een top wandelconditie te hebben voor deze tocht, maar je moet wel al langere wandelingen hebben gemaakt (10 km). Dat geldt ook voor de kinderen; ze moeten wel al eerder hebben gewandeld. De routes zijn niet extreem lang: 10 tot 14 km. De zwaarte van de tocht zit vooral in de warmte onderweg. Het is handig om tussen 14.00 uur en 16.00 uur een lange pauze te nemen. En veel water meenemen voor onderweg is noodzaak! De waterflessen kunnen in de ezeltassen.

Lees ook het verslag van ezeltocht van de familie De Vries op de website: www.ezeltjetrekje.nl reisverslag

Ezelhandleiding

Vóór jullie vertrekken op ezeltocht, bespreekt Pascaline of Alain uitgebreid met jullie de route. Jullie worden ook ingewijd in de verzorging van je ezel onderweg. Elke ochtend moet de ezel goed geborsteld worden, hoeven uitkrabben en de ezel opzadelen. Verder vertelt Pascaline jullie ook hoe je zelf de ezel onderweg begeleidt. Met een ezel wandelen betekent dat je één reisgenoot meer hebt, die aanwijzingen en aandacht nodig heeft. Jullie krijgen voor vertrek van Ezeltjetrekje een “Korte Handleiding voor de Ezel”.

Juist vanwege de ‘handleiding voor wandelen met een ezel’ is het belangrijk om de dag vóór jullie ezeltocht te arriveren bij Pascaline: om kennis te maken met jullie ezel en de ezeltocht door te spreken. Pascaline heeft een chambre d’hote, waar jullie kunnen overnachten, incl diner en ontbijt en picknick voor onderweg.

 

Korte beschrijving 4 daagse wandeltocht:

Dag 1 : Ongeveer 12 km, 4,5 uur lopen (pauzes niet meegerekend). Om te wennen aan het lopen met de ezel en de route zoeken op de wandelkaart lopen jullie op dag 1 een grote dagwandeling vanaf de ezelboerderij naar de Tour de Mornans en via een andere weg terug.

Overnachting: op de ezelboerderij in gite of roulotte

Dag 2 : Ongeveer 12 km, 4,5 uur lopen naar le Poet Célard voor de overnachting bij Drome Roulotte: Jullie overnachten in een Yourte of in een lodge tent - met eigen terras waar uw ontbijt wordt geserveerd. U volgt het een deel van het circuit équestre de la montagne en een deel GR 9 naar Saulnier en les Perrassols.
Overnachting: Drome roulottes

Dag 3 : Ongeveer 12 km, 4,5 uur lopen vanaf de camping. Deze rondwandeling is erg mooi en brengt jullie naar de andere kant van de heuvels.

Dag 4 : 13 km, 5 uur lopen terug naar de ezelverhuurder via een andere route dan de route op dag 1. Overnachting: op de ezelboerderij in gite of roulotte

 

Overnachtingen

Jullie slapen (en dineren) onderweg in een gite middenin de natuur, in een yourte of in een chambre d’hote. Jullie krijgen elke dag een overheerlijke en uitgebreide lunch mee. Slaapzakken hoeven niet mee, overal liggen verse lakens op het bed. Voor de lunch is het handig voor ieder gezinslid een plastic bakje mee te nemen, waarin verse salades kunnen worden vervoerd.


gite bij Pascaline en Alain

Uitrusting:

* De ezel heeft een draagstel – het pakzadel – waar aan weerszijden grote tassen aan hangen. Daarin kunnen jullie een groot deel van je spullen kwijt: flessen water, blikjes drinken, proviand en kleding. De tassen moeten gelijk van gewicht zijn. De ezel mag in totaal niet meer dan 40 kg dragen, inclusief het gewicht van het kind dat af en toe op de rug zit! Het is nodig dat jullie ook een dagrugzak meenemen om zelf de lichtere spullen te dragen.

* Voor alle wandelingen geldt: je moet een wandelkaart (1:25.000 = 1 km is 4 cm) kunnen lezen. Je wandelt op de kaart (en met een – Nederlandse - routebeschrijving), dus pas op dat je niet de verkeerde weg in slaat!

* Jullie krijgen vóór vertrek een lijst van spullen die handig zijn om mee te nemen. Kinderen tot 8 jaar kunnen af en toe op de rug van de ezel meerijden en uitrusten tijdens de wandeling. Het is daarom belangrijk dat je een (fiets-)helm meeneemt voor kinderen die op de rug meerijden.

* Plastic tupperware bakjes zijn handig om mee te nemen om de lunch (salades!) in te vervoeren.

* De hond kan in principe mee, mits hij gehoorzaam is en aan de lijn wordt gehouden. Maar let wel: je hebt dan wéér een extra reisgenoot erbij!

 

RESERVEER DEZE EZELTOCHT

 

Prijzen Drome-ezel:Arrangement voor 5 dagen:

ezeltocht 4 dagen + 2x overnachting volpension bij aankomst en vertrek

Gezin 2 volw, 2 kind jonger dan 12 jaar:

Let op: een andere gezinssamenstelling en/of meer of minder wandeldagen heeft gevolgen voor de prijzen!

 

Ezelhuur + materiaal (draagstel +tassen) 4 dagen                                                          € 240,-

Dag 1 Aankomst op ezelboerderij na 16.00 uur– overnacht, diner, ontbijt en picknick:       € 208,-
mogelijkheid om te overnachten in een roulotte (pipowagen) max 5 pers

Dag 2 eerste wandeldag - rondwandeling vanaf de ezelboerderij + overnachting volpens.   € 208,-
Dag 3 tweede wandeldag overnacht volpension Drome Roulottes                                      € 264,-

Dag 4 derde wandeldag overncht volpension Drome Roulottes                                          € 264,-

Dag 5 vierde wandeldag, terug bij Pascaline, overnachting diner, ontbijt                            € 176,-

                                                                      Totaal kosten aan verhuurders:               € 1360,-

nb: overal zijn onderlakens en slopen.

Daarnaast betaalt u aan Ezeltjetrekje:

Bemiddelingskosten                € 85,-
Boekingskosten                      € 30,-
Bijdrage assurantie                 € 25,-
BTW 21%                              € 29,40
Te betalen aan Ezeltjetrekje    € 169,40

De betalingen voldoe je direct aan de verhuurders via internetbankieren – buitenland. De aanbetalingen per verhuurder bedragen 40 procent van het bedrag. Let op: je kunt NIET ter plekke met creditcard betalen. Het is mogelijk om vóór je vakantie het resterende bedrag over te maken naar verhuurders, zodat je niet met cash geld hoeft rond te lopen.

De betaling aan Ezeltjetrekje voldoe je direct na boeking en bevestiging van ezeltocht.

Roulotte voor 5 personen