boek je ezel-arrangement

Voor het boekingsformulier kun je direct hier doorklikken>>
Hieronder vind je een overzicht van de arrangementen voor meer informatie

Drome-ezel
Wie zon, natuur en heuvels zoekt, kan prachtig wandelen in de Drome. Het gebied is heel afwisselend, goed bereikbaar, een beetje toeristisch in de zomervakantie, maar gemakkelijk te belopen en adembenemend mooi. Pascaline verhuurt al meer dan 20 jaar haar ezels aan gezinnen (maar ook groepen of tweetallen) die de schoonheid van het landschap aan het lijf willen ervaren. Samen met je ezelmaatje lopen jullie door bos, langs heuvels en weiden, met prachtige vergezichten. De ezelboerderij van Pascaline biedt al uitzicht over een mooie vallei, dus aankomen bij de ezel en er een nachtje verblijven is gelijk genieten en een goed begin van je vakantie en van de ezeltocht. Pascaline bereidt voor jullie een lekker diner…..
4 dagen 2 volw, 2 kind jonger dan 12 jaar 5 overnachtingen volpension
Vanaf: € 1130,- >> reserveer<<

Auvergne-ezel
De Auvergne heeft veel verschillende landschappen. Dat maakt vakantie in dit gebied ook erg afwisselend. In het oostelijk deel van de Auvergne is de Nederlandse Robert Molier al enkele jaren neergestreken: de Haute-Loire, vlakbij het Parc Livradois Forez. Robert woont in de zomer te midden van de mooie Auvergne-heuvels en vlakbij de rivier de Allier met de ezels Nenette, Billy, Caramel, Gaston, Millau, Solene en Nina. In deze gevarieerde omgeving loop je door heuvellandschap met prachtige vergezichten of je daalt af naar het dal van de rivier de Allier. Wandelen met een ezel in dit gebied is genieten van ruimte, rust en natuur. Met het hele gezin en met je wandelmaatje. Elke avond kom je aan in een andere gite, soms eenvoudig, maar altijd gezellig. De gastheer verwacht jullie met een aperitief op het terras in de zomerse avondzon en een lekker diner.
4 dagen 2 volw, 2 kind jonger dan 12 jaar 3 overnachtingen halfpension, 2 overnachtingen logies bij ezelverhuurder
Vanaf: € 950,->> reserveer<<

Cevennes-ezel
De (Schotse!) schrijver Robert Louis Stevenson liep in 1878 met zijn ezel Modestine vanaf de Auvergne naar St Jean du Gard in de Cevennes. Over dit prachtige gebied, schreef hij een boek. De natuurlijke pracht hebben de Cevennes sindsdien wel behouden. Het is een vrij ongerept gebied met oude muilezelpaden en kleine gehuchten. De ezelboerderij van Annie en Remco (Belgisch) ligt verscholen op de berg middenin het kastanjebos. De weg ernaartoe is al een bijzondere ervaring: je komt terecht in the middle of nowhere… De Stevenson-trail komt hier niet direct langs, maar de natuur is er niet minder ongerept om. De kudde van 25 ezels is door Annie en Remco getraind om mensen te begeleiden in hun ontdekking van de Cevennes-natuur.
4 dagen 2 volw, 2 kind jonger dan 12 jaar 5 overnachtingen volpension
Vanaf: € 1250,->> reserveer<<

Bourgogne-ezel
Met zijn zacht glooiende landschap, oude dorpjes met romaanse kerken en groene weiden is de Brionnais een cultuurrijk en historisch landschap. Zuivere lucht die tot aan de horizon reikt. Maar je maakt een bocht en een onverwachte verandering van het landschap strekt zich voor je uit. Plotseling daal je af naar een klein dalletje, dan naar een tweede of zelfs een derde vallei. De volgende dag wandel je weer door een uitgestrekte weidelandschap tussen natuurstenen muurtjes of kleine haagjes. De paden tekenen zich in dit landschap af als uitgestrekte linten. In dit stukje Bourgogne is het groen dominant en voel je de ruimte en de ontspanning diep van binnen. Jullie wandelen door oude en mooie dorpjes, zoals Semur en Brionnais. Op de route botsen jullie vast wel één keer op een van de vele kastelen in dit gebied.
Vanaf € 1100,- 4 dagen 2 volw. 2 kind volpension << reserveer>>


Vogezen-ezel
Wie in de bergen wil lopen, maar de Alpen te ver of te hoog zijn, kan zijn hart ook ophalen in de Vogezen. Op zo’n 650 km afstand vanaf Utrecht ligt een echt, puur berggebied om van te genieten. Met alpiene weiden en prachtige vergezichten – als het mooi weer is óók naar de Alpen! De Vogezen doorkruisen met de ezel is een echt bergavontuur. Je kunt zo een paar km klimmen door de bossen over een smal wandelpad. Om vervolgens weer op adem te komen in de hogere weidevlakten en te genieten van een prachtig uitzicht. Ook de ezel heeft soms op deze steile flanken aanmoedigingen nodig! Het kost wat moeite, maar dan heb je ook wat: ongerepte natuur, verscholen auberges en uitgestrekt, gemarkeerd wandelgenot. Neem wel een dikke fleece en goede regenkleding mee, want het kan ook best nat – en koud! - zijn in de Vogezen.
4 wandeldagen 2 volw, 2 kind jonger dan 12 jaar 5 overnachtingen volpension
Vanaf: € 1200,- >> reserveer<<

Alpen-ezel
De Alpenezels lopen in de Queyras, de zuid-Alpen, bekend om de prachtige bloemenweiden tussen indrukwekkende bergpieken. De Monte Rosa en de Monte Viso zijn niet ver, als je op hoogte loopt, kun je ze bewonderen. De Queyras is trouwens ook bekend vanwege het relatief zonnige weer – wat in de zomer overigens flinke onweersbuien kan veroorzaken. Meestal in de avond, dus zorg dat je tijdig binnen bent! De Queyras is ook een wandelparadijs. Jullie lopen in het gebied rond St. Veran, het hoogstgelegen dorp in Europa op 2042 meter. Dat betekent niet dat je niet moet klimmen, wil je een colletje pakken – te voet wel te verstaan – dan gaat het lekker steil omhoog. Maar elke keer als je buiten adem op de top staat, wordt je adem benomen door prachtig uitzicht. Voor wie niet zoveel conditie heeft, is ook vrij gemakkelijke – voor berggebied dan – “familietocht” van drie dagen mogelijk. Hoogtepunt daarvan is ongetwijfeld de overnachting middenin de bergen in de refuge de la Blanche.
4 wandeldagen 2 volw, 2 kind jonger dan 12 jaar 5 overnachtingen halfpension
Vanaf: € 1120,- >> reserveer<<